gegarandeerdperfect.nl

Online dieren

Welke soorten hondenverzekeringen zijn er allemaal?

Net als dat je jezelf aanvullend kunt verzekeren tegen allerlei medische behandelingen, kan dit bij een hond natuurlijk ook. Waar het bij mensen verplicht is je vanaf je 18e te verzekeren, geldt dit voor een hond natuurlijk niet. Wel doe je er verstandig aan om er heel goed over na te denken om je hond direct als puppy al te verzekeren. De kosten voor een kleine ingreep kunnen namelijk al snel in de honderden euro’s lopen, terwijl je een klein hondenras vaak voor minder dan 25 euro per maand kunt verzekeren. Wel dien je er rekening mee te houden dat je te maken hebt met een te betalen eigen risico, maar dan is het nog altijd goedkoper dan een ingreep volledig uit eigen zak te moeten betalen. Om je een idee te geven welke mogelijkheden je allemaal hebt als het gaat om hondenverzekeringen afsluiten, hebben we er hier een aantal voor je op een rijtje gezet. 

Waardoor wordt de premie van Hondenverzekeringen bepaalt?

Wanneer je een hondenverzekering wilt afsluiten voor je hond, dan wordt de prijs bepaald aan de hand van een aantal verschillende factoren. Dit is onder andere de leeftijd van je hond, het gewicht en ook het ras. Er zijn namelijk bepaalde hondenrassen die niet verzekerd kunnen worden. Je kunt je dus voorstellen dat wanneer je een wat zwaardere hond hebt, de kans op eventuele klachten aan de gewrichten groter is, dan wanneer je een kleine hond hebt. Dit maakt het ook dat zwaardere en ook grotere honden doorgaans duurder zijn om te verzekeren dan de kleine honden. Uiteraard speelt hierin ook leeftijd een grote rol. Hoe ouder een hond is, hoe groter de kans op klachten. 

Wat wordt er allemaal gedekt?

De kosten die door iedere hondenverzekering worden gedekt, zijn in ieder geval de medische noodzakelijke kosten. hierbij moet je denken aan de kosten voor een bezoekje aan de dierenarts of specialist, maar ook onderzoeken en de behandelingen worden vergoed. Eventuele geneesmiddelen en ook euthanasie als echt niets meer helpt worden vergoed. Wel is het afhankelijk van het type hondenverzekering dat je afsluit in hoeverre de kosten worden gedekt. Daarnaast dien je ook rekening te houden met een eigen risico, dat je moet betalen wanneer je aanspraak wilt maken op een vergoeding.

Aanvullende verzekeringen

Hondenverzekeringen kunnen worden uitgebreid met een aanvullende verzekering. Dit kan bijvoorbeeld zijn wanneer je hond veel reist of problemen met het gebit heeft. Ook eventuele castratie en sterilisatie van je hond zijn extra te verzekeren. Uiteraard is de keuze volledig aan jezelf of je dit wel of niet doet. Wel is het aan te raden wanneer je het financieel niet zo breed hebt dit wel te doen. Vaak kun je namelijk al voor een paar euro per maand je hond aanvullend verzekeren tegen onder andere gebitsproblemen.