gegarandeerdperfect.nl

Online dieren

Hoe houd je je vee gezond met veevoederzout?

Zout is een belangrijke toevoeging aan het dieet van jouw vee. Net zoals mensen hebben dieren ook behoefte aan vitaminen en mineralen. Dit is belangrijk voor de ontwikkeling en de groei van het dier. Met name natrium en chloride zijn belangrijke mineralen die het lichaam nodig heeft om optimaal te functioneren. Deze twee mineralen zijn de ingrediënten voor veevoederzout en houden daarmee de vochtbalans van jouw vee op peil. Ook is zout essentieel voor een gezonde spijsvertering. Het toevoegen van het zout aan de voeding van je dieren is de makkelijkste manier om jouw dieren van de voedingsstoffen te voorzien die ze nodig hebben. Hieronder lees je meer over veevoederzout!

Wat kan je nog meer doen met veevoederzout?

Naast een belangrijke toevoeging aan het dieet van het vee, is dit zout ook uitermate voor allerlei andere taken in en rondom jouw terrein. Zo zul je zien dat je nooit te veel veevoederzout in huis kan hebben! Hieronder staan een aantal andere handige toepassingen van het zout:

  • Onkruidbestrijding
  • Verhoogde osmotische waarde gras- en maïskuilen
  • Snelwerkend strooizout

Een bekende toepassing van veevoederzout is het gebruik ervan om onkruid te bestrijden. Zout is een natuurlijke en duurzame manier van onkruidbestrijding, zodat jij geen pesticides nodig hebt. Zorg ervoor dat je twee keer per jaar bij vochtig weer de aangedane plekken bestrooit met het zout. Bij vochtig weer is de ondergrond zachter en kan het gestrooide zout beter doordringen tot de wortels waar het binnen twee dagen de plant zal doden. Wel moet je oppassen dat de planten die je van het onkruid wilt beschermen, resistent zijn tegen het veevoederzout, aangezien onkruid niet de enige planten zijn die het zout niet kunnen verdragen.

Ook kan het veevoederzout gebruikt worden om de osmotische waarde van gras- en maïskuilen te verhogen. Het toevoegen van zout kan de osmotische waarde verhogen, aangezien zout uit zichzelf een hoge osmotische waarde heeft. Deze hogere osmotische waarde draagt bij aan de houdbaarheid van jouw gras- en maïskuilen, omdat bacteriën niet kunnen groeien in erg zoute omgevingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het bewaren van vlees en vis in zout. Door het bestrooien met veevoederzout zorg jij voor een omgeving waar bacteriën geen kans hebben en jouw oogst beschermd blijft.

Dit type zout kan ook perfect dienen als snelwerkend strooizout in de wintermaanden. Wanneer stoffen oplossen in water daalt de smelttemperatuur van het water. Daarom is het strooien van zout bij milde vriezende temperaturen een uitermate geschikte methode om van ijs en sneeuw af te komen. Het zout lost op in het water van de sneeuw en het ijs, waardoor het vanzelf smelt. Bij sterk vriezende temperaturen is het strooien van zout niet meer zinvol. Dit is met name het geval wanneer de temperatuur lager is dan de smelttemperatuur van het water met opgelost zout.

Wil je hoogwaardige kwaliteit veevoederzout bestellen?

Zout is een essentiële toevoeging aan het dieet van vee voor de vochtbalans en de spijsvertering. Het zout is echter niet alleen een belangrijke voedingsstof voor dieren, maar het zout kan op allerlei manieren ingezet worden. Zo kan het zout gebruikt worden om onkruid te bestrijden, de houdbaarheid van gras- en maïskuilen te verlengen en als snelwerkend strooizout.

Wil jij zuiver veevoederzout bestellen van hoogwaardige kwaliteit? Kijk dan op www.arwebshop.nl. Wil je meer informatie over het assortiment of wat AR voor jou kan betekenen? Neem dan gerust contact op via email: webshop@argroep.nl of telefonisch: 0317-499555.