gegarandeerdperfect.nl

Online dieren

Een kattenmand voor je kat kopen

Een kattenmand is iets wat steeds vaker terug komt. De ene persoon is er wel een fan van en de andere persoon die laat het liever achterwegen. Het is goed om even te kijken wat bij jou en je katten past. 

De ene kattenliefhebber koopt namelijk wat anders dan de andere. Daarom is het goed om te kijken naar de opties die je hebt en wat je dit gaat kosten. Je wilt er natuurlijk nooit te veel geld aan kwijt zijn. 

Waarom een kattenmand kopen?

Als eerste wil je natuurlijk weten waarom je een kattenmand zal moeten kopen. De hoofdreden is omdat katten het ook fijn vinden om een eigen plekje te hebben. Veel mensen denken dat alleen honden dit hebben. 

Katten vinden het juist fijn om zich terug te kunnen trekken, zodat zij niet gestoord kunnen worden tijdens hun slapen. Het is dan ook goed om hier als kattenliefhebber eens een keer naar te kijken. Zo voorkom je dat je een kat te kort kunt gaan doen. 

Zijn er andere opties in plaats van een kattenmand?

Een kattenmand hoeft niet voor iedere kattenliefhebber een goede optie te zijn. Soms kun je ook kijken naar andere opties. Een goede andere mogelijkheid is dan bijvoorbeeld een kartondoos waar je een kussentje in legt. Katten staan er om bekend dat ze een doos echt heerlijk vinden om in te liggen. 

Vele kattenliefhebbers hebben vast wel eens meegemaakt dat ze hun kat kwijt waren en dat hij ineens in een doos lag. Katten vinden het heerlijk om op kleine plekjes te liggen, dus ze waarderen het heel erg als jij ze een plek geeft zoals een doos waar ze in kunnen gaan liggen. 

Een mand voor je andere huisdieren

Het kan zo zijn dat je een kattenmand toch niet zo’n goed idee vindt. Dan is het wel leuk om eens te kijken naar een mand voor je andere huisdieren. Honden vinden het namelijk ook fijn om in een mand te liggen. Zelfs konijnen kunnen een mand soms erg fijn vinden. 

Het ene dier is het andere dier niet. Daarom is het goed om te kijken wat jouw dier fijn vindt en daarop een mand te kopen. Zo zorg je ervoor dat je dier erg gelukkig wordt en ze precies krijgen wat ze nodig hebben. Dat is wel erg belangrijk voor een dierenliefhebber. 

Mijn kat maakt geen gebruik van een mand

Het kan zijn dat je een kattenmand hebt gekocht en dat je kat er geen gebruik van wil maken. Katten zijn erg eigenwijze beesten, waardoor dit best vaak voorkomt. Het is dan goed om te weten dat katten soms eerst moeten wennen voordat ze ergens gebruik van maken. 

Daarnaast kan het ook zo zijn dat de kat het plekje van de mand niet fijn vindt. Het is dan goed om de mand eens te verplaatsen en te bekijken of de kat er dan wel in wil gaan. Anders kun je altijd wat catnip gebruiken om een kattenmand aantrekkelijker te maken.