gegarandeerdperfect.nl

Online dieren

Je huisdier cremeren, een mooi afscheid van een beste vriend

4d9718cb40-Huisdieren Crematorium Drechtsteden 300Hij was al jaren mijn allerbeste vriend. Murphy, die lieve rode kater die ik uit het asiel haalde. Als hij een mens was, was hij vast zo’n stevige goedlachse roodharige Ier. Vandaar zijn naam. Elke winter dacht ik dat hij de lente niet zou halen. Hij vermagerde en sliep veel. Maar elke lente leefde hij weer op. Ook de afgelopen lente weer. Daarom kwam het als een complete verrassing dat hij deze zomer opeens in de schuur van de buren lag en niet meer op kon staan. Ingrijpen zou slechts het rekken van lijden zijn. Ik nam de vreselijke beslissing hem in te laten slapen. Maar dan? Gezien mijn verhuisplannen kon hij niet in de tuin worden begraven. Ik kon hem toch ook niet bij de dierenarts achterlaten? Dat doe je niet met beste vrienden! Tegenwoordig is je huisdier cremeren ook een mogelijkheid. Je huisdier cremeren?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Een waardig afscheid

Ja. Dat kan. Je huisdier laten cremeren is niet raar. Of overdreven.

Ik liet Murphy individueel cremeren. Het maakte het afscheid nemen van hem minder zwaar. Ik maakte een afspraak bij het huisdiercrematorium en bracht hem er zelf heen. Met een vriendin wachtte ik in de wachtruimte. De medewerkers waren vriendelijk en meeleven en samen met hen heb ik de as uit de oven gehaald. Een emotioneel, maar ook mooi moment. De as heb ik mee naar huis genomen, en later in de tuin van ons nieuwe huis uitgestrooid. Zo is hij er toch altijd nog een beetje bij.

8ef0ca58f4-grumpie

Meer verhalen