gegarandeerdperfect.nl

Online dieren

Een berghond van de Maremmen in huis nemen

berghond van de maremmen

Ben jij ook zo een liefhebber van honden en dan speciaal het ras van de berghond van de Maremmen? Dan is deze website van het Hondencentrum.com zeker een aanrader. Hier staan namelijk diverse tips en informatie op van diverse hondenrassen. Niet alleen hoe je een hond op moet voeden, maar er is hier ook te lezen hoeveel fokkers er van een bepaald ras te vinden zijn. Waar een hondenschool is en ook leuke tips over hondennamen en veel meer. Zeker de moeite waard om hier eens doorheen te scrollen. Helemaal wanneer je van plan bent om een viervoeter aan te schaffen. 

berghond van de maremmen

Opvoeden van een hond

Wanneer er een hond in huis komt is het belangrijk dat er ook regels in huis komen. Helemaal wanneer er kinderen in huis wonen. Kinderen zijn namelijk snel geneigd om een nieuw huisgenootje alles te geven. Dat is juist iets waar beslist een oogje bij in het zeil gehouden moet worden. Vooral omdat een pup niet alles mag hebben. Maar wanneer er tijdens het eten steeds iets aan de hond wordt gegeven, leer je deze om te schooien. Iets wat je meteen vanaf de eerste dag af moet leren. Het beste is wanneer er gegeten gaat worden de pup op zijn eigen plaats te laten liggen totdat iedereen is uitgegeten. Dat geeft voor zowel de huisgenoten, maar zeker ook voor de pup een rustig gevoel. 

De berghond van de Maremmen is een lieve hond. Echter ziet deze het opvoeden als nutteloos en het zal dan ook langer duren voordat deze op een commando gaat reageren. Behandel de hond met veel geduld en respect, maar wees consequent. Voordat je het weet heb jij er een geweldige nieuwe vriend erbij.