gegarandeerdperfect.nl

Online dieren

Wat is glucosamine paard?

glucosamine paard

Dat een paard veel behoefte heeft is bij vele eigenaren wel bekend. Zo moeten ze meer dan genoeg ruimte hebben om te lopen, maar zal ook voeding zeer belangrijk zijn. Rauw voer zal namelijk niet genoeg zijn. Wat is rauw voer? Dat is bijvoorbeeld gras, stro of hooi. Dit is wel goed voor paarden en dit moeten ze ook eten, het is alleen niet genoeg. Ze komen namelijk allerlei verschillende stoffen te kort. Ook kan het zijn dat je glucosamine paard nodig gaat hebben. Dit is namelijk een van de paardensupplementen die je toe dient zodat de gewrichten goed soepel blijven. Denk bijvoorbeeld aan een paard wat veel rent in de wei. Die zal dan ook wel gebruik kunnen maken van de supplementen zodat het beestje verder geen klachten zal krijgen.

glucosamine paard

Moet elk paard het innemen?

Als je dan gaat kijken naar glucosamine paard dan heb je misschien wel de vraag of elk paard dit nodig heeft. Nodig hebben is echter een groot woord. Veel paarden zijn ook gezond zonder deze paardensupplementen, maar je ziet wel dat de paarden die het wel nemen zeker gezond zijn. Het zal namelijk zowel werken bij de ontwikkeling van het dier, dus wanneer het nog een pony is, maar ook wanneer het beestje al iets ouder is om ervoor te zorgen dat alles soepel blijft. Er zal dan wel een verschil zitten in de hoeveelheid wat een beestje nodig heeft, maar dat staat allemaal duidelijk op de bijsluiter.

Opbouwen

Glucosamine paard is ook een middel wat je eerst in grotere hoeveelheden moet toedienen zodat er het paardenlichaam zich goed kan versterken. Daarom geef je het paard de eerst twee tot drie maanden een iets grotere dosis, maar daarna bouw je het af naar ongeveer twee derde van de originele dosis zodat alles soepel blijft lopen. Dit is natuurlijk ook erg belangrijk. 

Kijk hoe het paard reageert

Het is ook super belangrijk om te kijken hoe jouw paard reageert op de glucosamine paard. Het kan namelijk zo zijn dat jouw paard overgevoelig is voor de paardensupplementen. Dan moet je dus kijken of je de dosis kunt afbouwen of misschien een ander middel kunt vinden voor het paard. Je wilt namelijk niet dat jouw paard ziek wordt van het middel of dat er iets anders gebeurt. De kans dat er iets gebeurt is echter zeer klein, maar helaas niet nul.

Online bestellen

Een voordeel is wel dat je de paardensupplementen gemakkelijk op het internet kun bestellen. Je zult hier eigenlijk alles wel kunnen vinden, dus ook glucosamine paard. Kijk wel altijd goed dat je het goede merk hebt wat jij jouw paard altijd geeft. Het is namelijk verstandig om bij hetzelfde product te blijven wanneer je hier een goed resultaat van krijgt. Mocht je niet beginnen met het toedienen van de supplementen en het bevalt bijvoorbeeld niet kun je wel naar een ander merk of middel gaan om te kijken of dit wel positief bevalt.